Meet Splacer, de Airbnb of Venues. Een online boekings systeem die absoluut de markt gaat doorbreken als het gaat om ‘the sharing economy’. Uber en Airbnb vieren hoogtijdagen omdat ‘iets bezitten’ helemaal niet meer van deze tijd is. Splacer speelt hier ook op in. Iedereen kan nu zijn/haar ‘space’ verhuren voor events. Als we toch bereid zijn om vreemden in ons huis toe te laten met Airbnb, waarom dat niet je eigen dakterras voor een rooftopparty of wijnkelder voor een vergadering? Wauw, dit brengt zoveel nieuwe inzichten maar ook heel veel nieuwe venues. De start-up heeft wel een aantal regels en dat is dat ze de ruimte eerst goedkeuren en zelf foto’s maken. Net als Airbnb, die doen het meestal ook zelf. Daarom ziet het er ook zo vet uit. Andere initiatieven zoals Headbox.com waar ik tevens een artikel over heb geschreven, is gericht op bestaande venues. Splacers is echt een open-peer-to-peer markt waar mensen zelf hun ruimtes op kunnen zetten. Het is nog niet perfect in de zin dat je er je eigen reserveringssysteeem eraan kan koppelen, maar dat gaat uiteindelijk wel komen. Op dit moment ligt de conversie na invoeren van een datum en dan zijn er vaak twee opties: 1 contact met venue en 2 maak een afspraak voor een bezichtiging.

Een mooi voorbeeld van gooi een wizzkid, een pionier en een zakengeroe op 1 hoop, activeer een start-up traject en dan ontstaan er hele mooie dingen.

Meer info: https://www.splacer.co/

venuemarketing

splacer___new_york___meeting_spaces

spacious_studio___rooftop_event_space___manhattan_new_york_corporate_and_social_venues