2 Dagen lang is de Duitse Eventbranche volop te vinden op dé Duitse eventbeurs: Best of Events (#boe17). 12.000 eventprofs zijn opzoek naar inspiratie! En aan de volle tassen zien nemen ze aardig wat mee naar huis. Je gelooft het bijna niet, maar er staat gewoon een rij voordat deze beurs opengaat! Het is ons als venue marketers niet ontgaan dat deze beurs steeds meer voet krijgt op Nederlandse bodem. Eventbranche.nl en Events.nl zijn beide mediapartner en zorgen voor veel reuring binnen de Eventbranche. Dat is ook goed, want deze beurs biedt veel potentie voor de Nederlandse markt. Zelf ben ik sinds 2010 zeer actief op de Duitse markt en dat doe ik nog steeds met een grote glimlach. Pionieren in Duitsland is gewoon fantastisch! Waarom? Omdat het zo goed klikt mit unseren Nachbarn!

The best for Venues?

Zeg jij als venue marketer ‘ja’ om te gaan pionieren op de Duitse markt? Kijk dan goed naar deze voordelen van Best of Events:

– 80% van de 10.000 bezoekers hebben invloed op de beslissingstraject voor een event.
– De beurs heeft bijna 500 exposanten waaronder 15% locaties uit heel Duitsland.
– Ze hadden dit jaar voor het eerst een holland paviljoen met Nederlandse venues.
– 1/4 reist meer dan 300 km voor deze beurs. (Amsterdam – Dortmund is 200 km :))
– Inhoud/koers van de beurs wordt mede bepaald door de branchevereniging FAMAB.
– Het is dé netwerkbeurs van Duitsland.

Goed beslagen ten ijs komen is belangrijk bij pionieren, dus verdiep je eerst in de Duitse cultuur en Duitse eventbranche. Als venue marketer is deze beurs een mooie opstap naar de Duitse Eventbranche. Sowieso komen alle facetten van live-communicatie komen hier bij elkaar. Maar hoe bereik jij als venue marketer nou potentiële Duitse klanten? Want niet alle bureaus, DMC’s en directe klanten zijn interessant. Binnenkort blog over hoe is als venue marketer de Duitse markt moet betreden.

Kortom: je komt er niet omheen om deze beurs te bezoeken. Zet hem pinvast in je agenda voor 2018. Voor mee informatie jump je even naar de website.

Zie je in Duitsland!
Stijn