40% minder emails. 20% meer productiviteit en de teamspirit heeft krijgt een vette  boost. Ik heb het over het communicatietool van de eeuw: SLACK. En het heeft 1 doel: efficiënter met elkaar communiceren. Sinds een aantal maanden gebruik ik SLACK en ik kan nu al niet meer zonder. Tegenwoordig werken venues met veel systemen tegelijkertijd. Denk aan SALESFORCE en SEM. Dus de eerste reactie intern zal waarschijnlijk zijn: “weer een systeem”! Zou jij hetzelfde antwoord geven, lees dan vooral verder. 🙂

Wat is SLACK?
Slack is een slimme communicatie app (of ook wel een gepimpte chat-tool á la Skype e.d.) die ons helpt efficiënter te werken en – hoe fijn – minder te mailen. Slack is speciaal ontworpen voor teams die slimmer willen samenwerken.

5 redenen waarom jouw venue SLACK moet gebruiken:
1. Je mailverkeer gaat drastisch omlaag. Mail gebruik je dan alleen voor externe communicatie
2. Je communiceert directer. SLACK werkt met kanalen waardoor je veel gerichter met elkaar communiceert. Je nodigt dus alleen de mensen uit die jij wilt. Je hebt een kanaal #general waarin iedereen zit. Deze kan je zien als een soort what’s app groep.
3. Betrokkenheid en efficiënter in tijd. Je hebt 1 tool voor alle communicatie die altijd up-to-date is, snel is en integreert met andere software. Je deelt vrijwel alle met elkaar. Van Adwords campagnes, emailcampagnes, salesforce statistieken tot aan youtubefilms. Je opent direct je bestand vanuit je drive. Gemakkelijk en snel zodat er betere beslissingen gemaakt kan worden.
4. Commando’s. Stel je hebt een kanaal #emailcampagne met 5 man en jij stuurt dit team aan. Je hoeft natuurlijk niet overal bij betrokken zijn, maar wel als het gaat om resultaten. Doormiddel van keywords kan je SLACK opdrachten laten uitvoeren. Je krijgt dus bijvoorbeeld een popup als er #results gebruikt wordt in de communicatie. Ideaal!

Creeër een pilot!
Je moet het zien als een pilot. Mislukt het, dan leer je van de fouten en ga je door. Mooie daarbij is dat SLACK gratis is, so ‘what to lose’? Maar omdat het continu verbeteren van processen een belangrijk onderdeel is van een bedrijfscultuur binnen een venue moet je blijven proberen. Let’s go. Na installatie stop je ook direct met mailen naar elkaar, want dan kom je er gelijk in. Voor sommige helpt het ook om de what’s app groep te verwijderen. Hiervoor kan je een SLACK kanaal aanmaken waar je je ‘overstijgende’ berichten met elkaar kunt delen.

Hotelkamers boeken via SLACK
Hotelketen Marriot heeft een succesvolle pilot gedraaid met SLACK. Ze hebben een SLACK kanaal geopend voor gasten en kunnen door middel van een paar simpele keywords een prijs opvragen zonder dat hier een mens aan te pas komt. En ik ben er heilig van overtuigd dat venues deze trend gaan doorzetten.

Kortom; SLACK is naar mijn weten meer dan een communicatiemiddel. Het is communicatie!

Check hier de introfilm van SLACK.