Daar kunnen wij als venue marketers naar uitkijken. Designers van Google, Microsoft, Ideo, Artefeact, Lunar voorspellen namelijk 5 nieuwe design jobs van de toekomst. En het zijn hele vette jobs, want dit zorgt voor verdieping op je marketingafdeling. Alles draait op content tegenwoordig en ik zie dat veel venues het lastig vinden om content te maken wat echt bij hun past. Los van alle supertools die online te vinden zijn, moet je ook gewoon beginnen met maken. Het ‘pen’ laat zich vanzelf leiden. En de 5 designfuncties maakt het je alleen maar makkelijker. Design heeft namelijk een nieuwe functie gekregen op deze wereld. Want hoe beter jouw design, des te sterker jouw ‘venueenergie’ wordt getransporteerd. Ben je bezig met jouw contentstrategie en zoek je een designer, denk dan aan de volgende jobs(denk er in ieder geval aan voor in de toekomst:)).

Venue marketers onder ons: This is the future so get ready for it!

Augmented Reality Designer
Met augmented reality kan je virtueel contact maken met de fysieke wereld. Je zou dus een 3d video rondleiding een extra boost kunnen geven door bijvoorbeeld dat persoonlijk in de rondleiding de klant een brochure(pdf) mee te geven.

Avatar Programmeur
Beroemdheden positioneren zich steeds meer in de virtuele wereld zoals VR, games en films.
Digitale acteurs noem ik ze even. Stel nou eens voor dat je de verkopers van jouw venue een plek
geeft in de digitale wereld van jouw venue?

Manager Design & Manager Creative
Design staat meer en meer centraal in het succes van venues. En hiermee gaan veel processen
gepaard die efficient moeten lopen. Onderschat het creatief proces niet, die is zo ontzettend
belangrijk voor het succes van jouw venue.

Manager Drone Experience
Deze is echt heel vet! Iemand die continue het proces in kaart brengt als het gaat om rondleidingen met drones. Check hier mijn artikel (link) Drones & Venues! Hoe breng je deze
manier van interactie over naar jouw toekomstige klanten?

Real-time 3D Designer
Deze voel ik wel aankomen. Dit is iets wat je in de Gamewereld alleen maar wordt gevraagd. Augmentend Reality maakt eigenlijk een brug naar het fysieke wereld, waardoor het niet is uitgesloten dat venues dit in de toekomst nog zullen hebben. Nu maken we bijvoorbeeld 3d tekeningen, maar next-level is natuurlijk 3d videos.

Ik word er gewoon blij van als ik er aan denk. Stel dat je al deze 5 voor 1 week mocht inzetten in jouw venue. Magic toch? Heb je inspiratie nodig over design, lees dat één van deze boeken.