Het kan niet anders dat wij iets met drones moeten. Technologie maakt ons vak niet alleen stuk makkelijk, maar ook een stuk mooier! Met een eettafel vol ideeën ben ik maar gaan ‘surfen’ om meer te weten te komen over drones. Waar staan we nu en hoe snel gaat die technologie? Nou, die gaat supersnel kan ik je vertellen. Dus ik heb wat ideeën van mij afgeschreven. Hier komen ze! You do the rest!

1. Drankjes rondbrengen met drones!
Jammer voor alle horecauitzenbureaus, maar op de technische universiteit van Eindhoven is de eerste dronecafe geopend. De drankjes vliegen om je oren :). Het is een broedplaats voor de ‘dronepioneers’! Geweldig toch? Hun doel is om een droneste ontwikkelen die je helpt met je dagelijkse werk. Heerlijk, dat pionieren.  Hit deze link voor meer info!

2. ‘Live’ rondleidingen met drones!
Ken je de Hexo+ ‘The Self flying Camera’? Check hem hier!
Met een snelheid van maar liefst 70 km per uur volgt deze drone je overal. Hierbij moest ik direct denken aan locatiebezichtigingen. Locatiebezichtigingen is een waardevol salestool en voor venues een dagelijkse bezigheid. De salestijgers onder ons weten dat klanten pas langskomen als het echt concreet wordt. Maar een salestijger wil natuurlijk alle kansen pakken! En daar is deze drone voor. En het werkt supersimpel. Stuur de drone 2 a 3 meter de lucht in met de camera naar jou gericht. Zorg voor een ‘live’ verbinding of neem anders de rondleiding op met de camera. Doe je ding en spreek  je boodschap persoonlijk in. Voila: Verkopen op afstand is geboren :). Check de onderstaande video hoe makkelijk de Hexo+ je volgt.

3. A magical drone opening!
Intel (fabrikant voor computerchips) brak wel echt een hele vette (Guinnes Book) record. Namelijk een lichtshow met honderd drones! Maar ze waren nog niet tevreden, dus ze deden het jaar erop een show met 500 drones! Bediend door 1 persoon en 1 computer. Als dit geen inspiratie geeft?

 

4. Normale drone content!
Je hoeft ze niet eens te editen als een koning! Gewoon rondvliegen over jouw venue levert ook vette beelden op! Knippen & plakken is meestal voldoende. Check de dronebeelden van de Fabrique in Maarssen.

Enfin! Mijn eettafel ligt nog vol met ideeën, maar die post ik snel. Mocht je hiervan gaan stijgen en krijg je kippenvel op je armen. Ga er mee aan de slag. Je hebt al drones vanaf 500 euro.

Vlieg ze!
Stijn