Wie kent TED niet? Hét podium voor iedereen met een krachtige visie en ongelofelijke mooie ideeën. Het maakt niet uit wat je kijkt, het geeft je altijd weer inspiratie om verder te gaan. Voor ons is TED een inspiratiebron die op een bijzondere wijze verbindingen legt tussen ideeën en werkelijkheid. Tijdens onze zoektocht naar inspiratie voor Venue Marketing hebben wij 5 sterke TED talks gevonden die iedere venue marketeer wel kan gebruiken.

Alexis Ohanian: How to Make a Splash in Social Media
Hoe trek je gasten aan voor je event zonder dat je ze kent? Alexis Ohanian legt uit hoe je Buzz creëert voor jouw venue.

Jinsop Lee: Design for all Five Senses
Jinsop Lee, een industriële designer gelooft dat er meer is dan visuele schoonheid. Hij gelooft dat zijn theorie ‘five-sense design’ is the key for venue marketeers om hun gasten te verrassen met alle zintuigen: ruiken, voelen, zien, horen en proeven.

Steven Johnson: Where Good Ideas Come From
Wannneer kwam jij de laatste keer met een goed idee? Eentje waar je kippenvel van kreeg? Als venue marketeer moet je niet alleen scherp zijn, maar ook creatief. Steven Johnsen vertelt je een aantal tips om jouw creativiteit een boost te geven.

Paolo Cardini: Forget Multitasking, try Monotasking
Multitasken. Ben je er trots op? Ze zeggen dat vrouwen hier goed in zijn, maar uit onderzoek blijkt dat multitasken niet efficient is. Ergens klinkt dat ook wel logisch. Je kan beter met 1 taak een 10 halen, dan met 4 taken ieder een 6. En wij als venue marketeers werken vaak naar 1 moment toe (zie het als een penalty nemen) bijvoorbeeld met een campagne. Waar moet je op letten als je dit doet? Paolo geeft je een paar handige tips!

David Grady: How to Save the World (or at least yourself) from Bad Meetings
Miljarden verliezen wij iedere jaar met slechte meetings. Of je hebt niks te doen met het onderwerp of de managers zijn niet inspirererend genoeg of te vaak zelf aan het woord. Ik zal nooit Steve Jobs quote over ‘good people’ vergeten! If doesn’t make sense to hire smart people and then tell them what to do: we hire smart people so they can tell us what to do! David Grady redt de wereld van slechte meetings en geeft bedrijven een aantal handige tips om meetings effectief in te steken!


Ben je geinspireerd geraakt door deze ‘Talks’? Laat het me weten door een comment hieronder te plaasten. Get inspired!

Bron: https://www.ted.com/