Op donderdag 15 februari 2018 vindt EventSummit 2018 plaats in RAI Amsterdam. De tiende editie van deze beurs heeft een uitverkochte vloer met 525 exposanten, 5000 bezoekers en een afsluitend feest in Zuidpool. Maar behalve rondneuzen en netwerken op de beursvloer valt er deze editie ook veel te leren op EventSummit. Speciaal voor de locaties is er de seminar ruimte Venue Stage, geheel gewijd aan het thema venues. Het gehele programma is gratis te volgen. Nog niet overtuigd? Wij zetten 4 redenen op een rij!

1. Spijker je kennis bij

Als locatie heb je anno 2018 meer concurrentie dan ooit tevoren. Ieder jaar openen tientallen nieuwe locaties de deuren. Dé manier om een positie aan de top te veroveren en te handhaven is door op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen en strategieën in de markt. Van vindbaarheid online tot bereikbaarheid offline, en van marketing- en groeistrategieën tot hostmanship op de vloer – in deze sessies krijg je een mooi beeld van wat een locatie vandaag de dag moet weten.

2. Primeur: School of Venues

De evenementenbranche is sinds kort een nieuw educatieplatform rijker. School of Venues is een samenwerking tussen Diederik Smit en Stijn Oude Vrielink, die hun kennis en ervaring op het gebied van venue marketing delen. Het bijzondere aan School of Venues is dat het er speciaal is voor locaties. Dus alle theorie die gedeeld wordt gaat over locaties, maar ook de cases die behandeld worden gaan specifiek over locaties. Geïnteresseerd in wat School of Venues kan betekenen voor jouw venue? EventSummit 2018 heeft de primeur van de eerste sneak preview van een van de powersessies: venue content creëren.

3. Diversiteit van onderwerpen

Als locatie wordt steeds vaker van je verwacht dat je van alles iets afweet. Het programma van de Venue Stage springt daar mooi op in. Zo leer je hoe je relevante content creëert voor jouw venue bij School of Venues, maar leer je ook hoe je jouw venue in eerste instantie onder de aandacht krijgt bij potentiële opdrachtgevers. Roos Witjens van High Profile Locaties is al ruim tien jaar actief in het locatielandschap en weet precies wat jouw opdrachtgever verwacht en wat je kunt doen om op te vallen – van de eerste oriëntatie tot het uiteindelijke boeken.

4. Speciaal voor locaties

Ben jij het ook zat om bij seminars altijd maar praktijkvoorbeelden te horen die niets met jouw werk te maken hebben? De seminars op de Venue Stage zijn er specifiek voor jou en jouw collega-locaties. Dat merk je in de onderwerpen die behandeld worden, maar ook in de cases en het publiek in de zaal. Bijkomend voordeel: het is een mooi moment om op een inhoudelijke manier bij te praten met andere locaties.

Alle sessies van de Venue Stage:

  • 11.15 uur: Marianne Dijkshoorn – Toegankelijkheid bij Evenementen voor mindervaliden
  • 12.00 uur: Babs Nijdam – Hoe laat je een locatie groeien met 5 Strategische Pijlers?
  • 12.45 uur: School of Venues – Workshop Venue Content creëren
  • 14.00 uur: Roos Witjens – Vind- & zichtbaarheid van mijn Venue
  • 15.15 uur: Robert Guijt – Hostmanship 3.0
  • 16.15 uur: Esther Hammink – Jonge Valken en de impact van intrinsiek gedreven hospitality

    Bron: Greatervenues