Gisteren was de dag dat de hele evenementenindustrie in actie kwam. s’Middags lieten 500 eventprofessionals zich omvallen als menselijke dominostenen op het Malieveld en s’avonds waren meer dan 300 locaties en gebouwen, waaronder de A’DAM Toren, Jaarbeurs Utrecht en de Euromast, rood uitgelicht als signaal richting de overheid dat de evenementenindustrie op de rode lijst staat van acuut bedreigend industrieën van Nederland en op het punt van omvallen staat. 

Kettingreactie op het Malieveld
Op het Malieveld vormden 500 eventprofessionals gekleed in het rood een grote ketting (uiteraard op anderhalve meter afstand) om het woord H.E.L.P. uit te beelden, om vervolgens als menselijke dominostenen letterlijk om te vallen. Met deze sympathieke en symbolische actie vraagt de branche nadrukkelijk om aandacht voor de noodsituatie en een proactieve reactie vanuit de politiek.

Night of Live
Meer dan 300 locaties stonden in ‘lichterlaaie’ in alarmerend rood in de nacht van Night of Live.

Grote dank!
Dit deden we met elkaar, voor elkaar. Mijn allergrootste dank gaat uit naar Arjen Lemstra van Eventsummit/ Livecommunity. Zonder hem had ik dit dit nooit kunnen realiseren. Daarnaast wil ik Pieter Bas voorzitter van IDEA en Henk Kronenberg ontzettend bedanken voor de samenwerking om samen één sterk signaal af te geven naar de politiek, de pers en de Nederlandse bevolking. En natuurlijk alle mediapartners, nieuwsportalen, locatieplatforms, vloggers, bloggers uit de branche die geen seconde hebben getwijfeld om Night of Live te ondersteunen. 10000 x dank!

We did it!

Stijn

En bedankt Tycho Müler van Tycho’s Eye Photography voor de prachtige foto’s.

Night of Live #nightoflive © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photo | www.tycho.photo

Night of Live #nightoflive © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photo | www.tycho.photo